De heilzame werking

Tuhka olie

De Braziliaanse notenolie is nog een van de edelstenen die Moeder Natuur ons biedt. Het wordt gevonden in de longen van onze planeet: het Amazone regenwoud. Paranoot, Brazil nut of Tuhka in het trio wordt vooral aangetroffen in Brazilië, Bolivia, Columbia, Venezuela, Ecuador, Peru en Suriname.

Paranoten zijn een belangrijke bron van energie, bevatten voldoende hoeveelheden vitamines, anti-oxidanten en mineralen. De noten vormen in feite een belangrijke energiebron voor de inheemse volkeren van deze gebieden. Ze zijn beroemd om hun hoge voedingswaarde, vooral hun hoge seleniumgehalte en daarbij heeft de olie ervan, ook nog unieke nutritionele, cosmetische en therapeutische voordelen.

Tuhka noten

De Braziliaanse noten zijn een rijke voedingsbron rechtstreeks van Mama Sranan. De Braziliaanse noot is een vrucht van de brazilnootboom, die groeit in het Amazone regenwoud. De noten worden ook wel paranoot genoemd. In de Trio-taal van de bewoners van Zuid-Suriname heet deze noot “Tuhka”.

Paranoten zijn een belangrijke bron van energie, bevatten voldoende hoeveelheden vitamines, anti-oxidanten en mineralen. De noten vormen in feite een belangrijke energiebron voor de inheemse volkeren van deze gebieden. Ze zijn beroemd om hun hoge voedingswaarde, vooral hun hoge seleniumgehalte. Het eten van de geroosterde noten in kleine hoeveelheden heeft unieke nutritionele voordelen voor mensen met hart- en vaatziekten, voor een gezonde prostaat maar ook voor versterking van het algemene immuunsysteem. De noot is bruikbaar als healthy snack of kan gebruikt worden bij bereiding van gerechten.