GEBANA

Samenwerking sinds 2022

Diep in het zuiden van Suriname in het resort Coeroenie in het uiterste zuidwesten van het Surinaamse district Sipaliwini ligt het geboortedorp Alalapadu. Zo’n 140 mensen leven er in harmonie met de natuur en worden omringd door vele paranootbomen die de basis vormen voor het milieu, de flora en fauna.
Dit is van groot belang, aangezien het land van Suriname voor 93% bedekt is met kostbaar bos. Vooral in het zuiden is de Braziliaanse noot de belangrijkste parel van het bos en de belangrijkste energiebron voor de mensen van Alalapadu. Het wordt gevonden in de longen van onze planeet: het Amazoneregenwoud. Paranoot – Paranoot in het Nederlands of tuhka in de Trio-taal – komt voornamelijk voor in Brazilië, Bolivia, Colombia, Venezuela, Ecuador, Peru en Suriname.
Paranoten zijn een belangrijke energiebron en bevatten voldoende vitamines, antioxidanten en mineralen. De noten staan ​​bekend om hun hoge voedingswaarde, met name het hoge seleniumgehalte. Bovendien heeft de olie unieke nutritionele, cosmetische en therapeutische voordelen.
Het oogsten van de noten vindt plaats tijdens het natte seizoen van januari tot maart. Het wordt uitgevoerd door traditionele praktijken van de lokale bevolking. De verwerking van de noten tot olie vindt plaats in de lokale facilitaire centra voor de bio-economie.

HEM

De Braziliaanse notenolie is voor de verzorging van huid en haar. Daarnaast zijn er ook geroosterde Tuhka-noten (paranoten), die verschillende gezondheidsvoordelen hebben. Tuhka is een van de pareltjes die moeder natuur ons biedt. Het wordt gevonden in de longen van onze planeet: het Amazoneregenwoud. Paranoten zijn een belangrijke energiebron, bevatten voldoende vitamines, antioxidanten en mineralen.

Met de aankoop van Tuhka-olie of Tuhka Roasted Nuts wordt de inheemse bevolking in Alalapadu ondersteund.

LXMI 33 FACE OIL

LXMI 33 Face Oil is een nieuw krachtig voedend gezichtsserum samengesteld uit een harmonieuze mix van 33 zeldzame, actieve plantaardige ingrediënten gemaakt van ingrediënten afkomstig uit enkele van ’s werelds weinige ongerepte gebieden. Deze sterk geconcentreerde formule zit boordevol unieke fytochemicaliën, vitamines en mineralen en combineert baanbrekend onderzoek met inheemse kennis van zeldzame planten.

Een echte multitasker: LXMI 33 Face Oil is een luxueuze huidbehandeling die verzacht, beschermt en hydrateert en tegelijkertijd het herstelproces van de huid bevordert. Elk duurzaam geproduceerd ingrediënt is zorgvuldig onderzocht en doelbewust geselecteerd vanwege zijn unieke huidherstellende eigenschappen. Elk geformuleerd actief plantenextract is ontwikkeld met behulp van de optimale dosering die nodig is om de effectiviteit te maximaliseren. Het resultaat is een uitgebalanceerde mix van experts die uw huid doet herleven en haar een gezonde, jeugdige gloed geeft.

Deze multi-verbeterende gezichtsolie zit boordevol ingrediënten die anti-aging, ontstekingsremmende, ontgiftende, verstevigende en huidvernieuwende eigenschappen bevatten en is perfect voor alle huidtypes. Het is al door Allure Magazine uitgeroepen tot een van de “Favorieten van de redactie". (favoriet van de redactie)

Het nummer 33:
Het getal 33 is wat numerologen een “meestergetal" noemen – een getal met een aanzienlijke spirituele kracht die genezing, harmonie en menselijkheid bevordert. Dit zijn kwaliteiten waar wij bij LXMI achter staan. Het is dan ook passend dat onze nieuwe gezichtsolie is gebaseerd op duurzame bronnen in samenwerking met Conservation International en andere fairtrade, biologische leveranciers die natuurbehoud bevorderen en inheemse gemeenschappen versterken.

Partnerschap met Conservation International

Aangezien LXMI 33 tot nu toe onze krachtigste stap naar betrokkenheid bij het milieu is, zijn we een partnerschap aangegaan met de non-profit milieuorganisatie Conservation International en met de Trio stam in Zuid-Suriname, om een zeldzame soort paranoot te beschermen die rechtstreeks afkomstig is van de Surinaamse Alalapadu gemeenschap in het Amazonegebied.

Dit project stelt de Alalapadu gemeenschap in staat om 235.000 hectaren maagdelijk regenwoud, inclusief de dieren, te beschermen.  Dat is gelijk aan circa 4,8 voetbalvelden aan Amazone regenwoud per LXMI 33 fles! Deze belangrijke overeenkomst verbetert niet alleen het levensonderhoud van de Alalapadu gemeenschap, maar helpt ook het grootste natuurgebied van zeldzame planten op onze planeet te beschermen, wat belangrijk is voor onze toekomst.

Opgericht in 1987, is Conservation International in meer dan 30 landen in zes werelddelen actief om een gezonde, welvarende planeet te garanderen waar iedereen in zijn levensonderhoud kan voorzien. Deze non-profit organisatie zet wetenschap, beleid en partnerschappen in om de natuur waarvan de mens afhankelijk is voor voedsel, schoon water en inkomsten, te beschermen.

Partnerschap met Green Growth Suriname Foundation

In 2020 en 2021 heeft de Stichting Tuhka Alalapadu samengewerkt met de Green Growth Suriname Foundation voor de opzet van een tweede productlijn onder haar Tuhka-merk. De productlijn die is opgezet betreft geroosterde noten voor consumptie. Gedurende de periode van 10 maanden is de bestaande fabriek geupgrade, zijn er droog- en roostermachines ontworpen, is de energiecapaciteit (solar) uitgebreid en is een productieproces ontworpen. De gemeenschap heeft daarbij training gehad in het voorbereiden, produceren en afwerken van het geroosterde noten product.
Hoewel het werk van de stichting met de introductie van de nieuwe productlijn, in juni 2021, is afgerond, heeft zij zich gecommitteerd aan de verdere ondersteuning van Stichting Tuhka Alalapadu en diens gemeenschap.