Tuhka olie

De Tuhka notenolie is nog een van de edelstenen die Moeder Natuur ons biedt. Het wordt gevonden in de longen van onze planeet: het Amazone regenwoud. De noot waar de olie uit wordt geproduceerd, wordt ook wel de Paranoot, Braziliaanse noot of Tuhka (in het Trio) genoemd en wordt vooral aangetroffen in Brazilië, Bolivia, Columbia, Venezuela, Ecuador, Peru en Suriname.

Tuhka noten zijn een belangrijke bron van energie, bevatten voldoende hoeveelheden vitamines, anti-oxidanten en mineralen. De noten vormen in feite een belangrijke energiebron voor de inheemse volkeren van deze gebieden. Ze zijn beroemd om hun hoge voedingswaarde, vooral hun hoge seleniumgehalte en daarbij heeft de olie ervan, ook nog unieke nutritionele, cosmetische en therapeutische voordelen.

Tuhka noten

De Tuhka noten zijn een rijke voedingsbron rechtstreeks van Mama Sranan. De Tuhka noot is een vrucht van de brazilnootboom, die groeit in het Amazone regenwoud. De noten worden ook wel Paranoot of Braziliaanse noot genoemd. In de Trio-taal van de bewoners van Zuid- Suriname heet deze noot “Tuhka”.

Tuhka noten zijn een belangrijke bron van energie, bevatten voldoende hoeveelheden vitamines, anti-oxidanten en mineralen. De noten vormen in feite een belangrijke energiebron voor de inheemse volkeren van deze gebieden. Ze zijn beroemd om hun hoge voedingswaarde, vooral hun hoge seleniumgehalte. Het eten van de geroosterde noten in kleine hoeveelheden heeft unieke nutritionele voordelen voor mensen met hart- en vaatziekten, voor een gezonde prostaat maar ook voor versterking van het algemene immuunsysteem. De noot is bruikbaar als healthy snack of kan gebruikt worden bij bereiding van gerechten.